Rêves De Gosse

verandert het leven van kinderen

 

 

Heb je zin om een verschil te maken en om deel te nemen aan een spannend project dat het leven van een honderdtal kinderen gaat veranderen? Doe dan in 2021 mee met het Rêves de gosse-project!

 

Het project “Rêves de Gosse” wil kinderen met en zonder handicap samenbrengen en hen leren om met deze handicaps beter om te gaan en de skills om deze verschillen beter te omarmen. Mindervalide en valide kinderen tussen 6 en 14 jaar krijgen de unieke kans om met elkaar regelmatig in contact te komen via de verschillende workshops die JCI zal organiseren, en dit in nauw overleg met de leraren en opvoeders van hun school.

 

Onze workshops met kinderen

Deze vinden plaats tussen september en december 2021 conform de Coronamaatregelen in België.

SEPTEMBER

In September plannen we een eerste ontmoeting tussen de kinderen Het doel van deze activiteit is om tussen de kinderen verbondenheid te creëren vóór de luchtdoop die voorzien is op 28 september. Het programma ligt nog niet vast, maar bij wijze van voorbeeld zou de ontmoeting kunnen gebeuren tijdens een boswandeling of een vieruurtje dat georganiseerd wordt tussen de scholen. 

Op 28 september 2021 volgt dan de fameuze luchtdoop op de militaire luchthaven van Beauvechain. Alle kinderen krijgen de kans om met hun nieuwe "andere" vriendjes in een vliegtuigje te stappen en de wereld te gaan bewonderen van bovenuit.  Deze luchtdoop wordt mogelijk gemaakt door onze belangrijkste partner in dit project: de Franse piloten-vereniniging "Chevalier du Ciel" Rêves de gosse (revesdegosse.fr)  Hierbij wordt er een gans tentendorp gebouwd in de luchthaven met randanimatie waarin de kinderen veilig kunnen wachten op hun vlucht.

Wij laten hun zo genieten van de oudste droom van de mens: vliegen, schouder aan schouder met de vogels.

 

Ons Brussels JCI project "rêves de gosses" maakt deel uit van groter project van de Chevaliers du Ciel waarin 6 Franse steden en wij in deelnemen. Dit jaar organiseren we allemaal samen de 25ste editie van dit mooie project.

Ondertussen is de luchtdoop een feit, onderstaande video geeft een mooie impressie van de dag:

OKTOBER-DECEMBER 2021

In de maanden oktober tot december plannen we nog minstens één workshop voor elk kind waarin we telkens een klas gewone en een klas mindervalide kinderen zullen laten deelnemen. Het doel van deze activiteit is verbondenheid te creëren tussen  de kinderen door onder andere samen te knutselen, te koken of een spel te spelen.

Wij zorgen ervoor dat alle georganiseerde activiteiten toegankelijk zijn voor alle kinderen en vooraf worden besproken. De leraren en directie van de scholen worden actief betrokken bij de organisatie. En alle ouders ontvangen een gedetailleerd informatieblad over de activiteit en we vragen de ouders de toelating voor hun kinderen om deel te mogen nemen.

 

Om dit project te realiseren werken we samen met:

In het kader van dit project werken we samen met onze 2 Brusselse zusterafdelingen:

 

- JCI Bruxelles (Franstalig): https://www.jcibruxelles.be/

- JCI The Heart Of Europe (Engelstalig): https://www.jcithoe.com/

 

 

 

 

We hebben in totaal 170 kinderen die aan het project zullen deelnemen uit 5 verschillende scholen in Waals-Brabant en Brussel.

 


 

FINANCIERING

Om deze dag mogelijk te maken hebben we echter ook uw hulp nodig. Een deel van het project wordt gefinancierd door de Chevaliers du Ciel en hun partners (revesdegosse.fr). Een dergelijke organisatie vraagt echter meer middelen en we zijn op zoek naar bijdragen van bedrijven en sympathisanten. Voor de campagne is 15.000 euro nodig. Het ingezamelde bedrag zal gebruikt worden om de luchtmachtbasis te huren, om maaltijden te voorzien voor 300 personen, om transport van piloten en kinderen te bekostigen en om allerhande beveiligingsmateriaal te huren. De voorbije maanden hebben we reeds een deel van het bedrag ingezameld met allerlei acties. 

U kan ons helpen via een schenking via onze fundraiser

Of indien u een bedrijf hebt, kan u ons sponsoren, hiervoor ontvangt u een factuur. U vindt het volledig sponsordossier in de pdf hieronder.   

En uiteraard is iedereen welkom in onze ploeg. Contacteer ons best via interesse@jcibrussel.be

 
Download
Sponsordossier
RDG_Dossier_Partenariat_NL_A4_CORR.pdf
Adobe Acrobat document 1.0 MB